Noor Moussault uit Amsterdam in de media

Zonder angst weer achter het stuur

Nederland, Amsterdam, 05-09-2016. DE DOORZETTER. Portret van Noor Moussault, Noor geeft Rijangst trainingen Foto: Rink Hof

Nederland, Amsterdam, 05-09-2016. DE DOORZETTER. Portret van Noor Moussault, Noor geeft Rijangst trainingen Foto: Rink Hof

Noor Moussault werkte als vrijgevestigde therapeut in de vrouwen- en traumahulpverlening, maar de vergoedingen van zorgverzekeraars droogden op. “Mijn doelgroep was nou niet meteen de meest kapitaalkrachtige, dus cliënten bleven weg.” Ze hoorde op de radio een commercial over de opleiding tot rijinstructeur. “Dat leek me leuk om te doen.” Na de opleiding ging ze werken als rijinstructeur bij een rijschool.

Dat werk hield op en Moussault kwam op het idee haar vaardigheden als therapeut en rijinstructeur te gaan combineren. Buro Moussault helpt automobilisten die, soms door een ongeluk, niet meer durven te rijden, of door te weinig ervaring rij-angst hebben ontwikkeld. En ze begeleidt ouderen die de verkeersregels en hun rijvaardigheid weer willen opfrissen.

In principe wordt er in de auto van de cliënt gereden. Als ze de chauffeur te lang niet heeft gereden, dan huurt Noor een auto met dubbele bediening. Ze volgde de specialisatie opleiding voor Rijinstructeur+ (R+). “Veel rijscholen zeggen wel dat ze rijangst-begeleiding doen, maar vaak is dat niet meer dan een paar extra lesjes. De ervaring leert dat zonder aandacht voor en aanpak van de angst de rijangst niet zal verdwijnen.”

De afgelopen jaren ging het ‘op en af’: soms was het druk, andere maanden waren er geen opdrachten en deed ze andere klussen Maar de liefde gaat toch uit naar rijangst-begeleiding. Moussault liet door een bureau een frisse, nieuwe website maken en na de zomer ging de telefoon ook weer. “Er zijn half miljoen tot een miljoen mensen die niet durven te rijden. Een enorm grote doelgroep dus.”

 

Noor Moussault is zzp’er.

www.buromoussault.nl

 

Bron: Het Parool/de Ondernemer-Martine de Vente