Marianne van Oort

Contactgegevens

Naam

Marianne Kesteloo-van Oort

Adres

Weidekamp 43, 4133 CH Vianen

Mobiel

06 – 832 176 46

Marianne van Oort

Welkom bij; Marianne Kesteloo-van Oort. Ik woon in Vianen en ben 58 jaar.
Voordat ik in 2004 rijinstructeur ben geworden, ben ik eerst 16 jaar lang buschauffeur in het streekvervoer en twee jaar trambestuurder geweest. Verkeer is mijn passie; dat komt niet alleen doordat ik zelf rijden zo leuk vind, het zijn vooral de mensen en hun gedrag in het dynamische verkeer die voor mij interessant zijn.

Toen bleek dat het beroep van rijinstructeur heel goed bij mij paste heb ik al snel ook de andere instructiebevoegdheden voor de vrachtauto, bus en aanhanger gehaald. Ik heb in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met lesgeven op alle voertuigen.

Wat mij al snel intrigeerde met rijles geven is het grote typeverschil tussen leerlingen. De één durft in les 2 al de snelweg op, terwijl de ander heel voorzichtig, onzeker en angstig is en veel meer tijd nodig heeft. Zo iemand heeft een compleet andere aanpak nodig. Ook kreeg ik regelmatig angstige rijbewijsbezitters als klant. Zelfs tijdens de verplichte nascholingstrainingen die ik gaf voor vrachtauto- en busbestuurders kwam ik soms een vorm van rijangst tegen. Zo werd mijn interesse gewekt voor rijangst en hoe dat allemaal werkt in het brein. En vooral; wat kan ik als instructeur doen om die angst te verminderen of weg te nemen en “normaal” rijden mogelijk te maken voor deze mensen? Ik heb het antwoord gevonden…

In 2014 ben ik bij De Coninck Traffic Management een zeer boeiende en intensieve 1-jarige opleiding gaan volgen om mensen met rijangst te kunnen helpen. De methode, NLP, die gebruikt wordt is een zeer effectieve manier om het doel te bereiken.