Josine Vaillant

Contactgegevens

Naam

Josine Vaillant

Adres

Venesluis 16, 7991 TG Dwingeloo

Mobiel

06 – 10 88 78 88

Rij-angst

Heb jij al jaren je rijbewijs maar durf je niet te rijden? Heb je erg last van faalangst en is daarom de angst te groot om in de auto te stappen? Begin jij te transpireren wanneer je de snelweg op moet? Wij helpen je graag om deze angst te overwinnen.

Rijinstructeur +

Na ruim 18 jaar als rijinstructrice te hebben gewerkt, merkte ik dat er een substantieel percentage mensen zijn die last hebben van rij-angst. Een ontzettend vervelende angst, waar gelukkig wel vanaf te komen is. Dit intrigeerde mij enorm. Daarom ben ik de opleiding Rijinstructeur+ met specialisatie verkeersangst bij De Coninck Traffic Management gaan volgen, voor het begeleiden van mensen met rij-angst. Tijdens deze NLP Practitionersopleiding worden communicatietechnieken aangeleerd om doelgericht en oplossingsgericht, mensen te begeleiden met complexe of fobische rij-angst.

Hoe ontstaat rij-angst?

Angst om te rijden kan iedereen treffen en het kan je weerhouden van het starten met rijlessen. Misschien heb je al jaren je rijbewijs maar ben je door een gebeurtenis ineens angstig geworden in de auto en durf je niet meer te rijden. Of je hebt een vervelende ervaring gehad op de snelweg en durft sindsdien niet meer de snelweg te betreden. Rij-angst kan op verschillende manieren ontstaan en kan tevens een gevolg zijn van andere psychische problemen.

Kenmerken van rij-angst:

De aanleiding tot rij-angst is vaak verschillend, maar de daarbij voorkomende lichamelijke en psychische gevolgen zijn veelal dezelfde.
Kenmerken zijn onder andere: transpireren, trillen, hartkloppingen, hoofdpijn, hyperventilatie, verkrampte spieren, slapeloosheid en emotionele uitbarstingen. Mensen met rij-angst missen vaak het overzicht in het verkeer en hebben het gevoel de controle te verliezen.
Als je jezelf in het bovenstaande herkent, weet dan dat je niet alleen staat. In Nederland kampen ruim 1 miljoen rijbewijsbezitters met verkeersangst of rij-angst. Zij nemen vaak alleen nog in een voor hen bekende omgeving, of soms helemaal niet meer, deel aan het verkeer.

Hoe kom je van je rij-angst af?

Door onze specialistische aanpak en training (geen rijles), kun je binnen enkele weken deze angst(en) onder controle krijgen. Samen zorgen we er voor dat je weer plezier krijgt in autorijden. Je rijdt in een neutrale auto; de auto die wij hiervoor gebruiken is aan de buitenkant niet herkenbaar als een lesauto.
Je kunt ervan verzekerd zijn dat ik je op een kalme en professionele manier begeleiding kan bieden.
N.B. Voor andere hulpvragen op psychologisch gebied zal ik je doorverwijzen.